Dag 2 i Bratislava

Hoppas ni har hunnit smälta alla intryck från dag ett i Bratislava, jag gav er iaf ganska god tid innan denna dag blev skriven. =)

Vid nio käkade vi frulle, den var god. Det bästa kaffet vi drack under resan fick vi just vid frukosten. Så det var ju bra bara det =)

Vid tio var vi tillbaka på rummet, nej vi åt inte i en hel timme, men hissen tar sin lilla tid den...det ska ni veta. Vi kom till o med på en passande låt, en låt med Kent (hör och häpna) "långsamt, långsamt åh, så långsamt...."

När vi nu skulle göra oss redo för en dag på stan så valde våran toalett att sluta sammarbeta med oss, nu ville den inte spola längre...kul.

Vi åkte ner till receptionen, sa till om toaletten, frågade oxå om det fanns någonstans i denna stad som man kunde bada och slappa. Hon pekade ut 2 olika platser, en vid en sjö och en på andra sidan Donau, men hon visste inte om man kunde bada där.
Så frågade vi oxå vart man skulle gå om man ville shoppa i Bratislava. 

Vi gick mot gatan hon pekat ut på kartan, hittade snart shopping gatan, handlade redan i första butiken...bra kämpat =)

Vi strosade runt på gatorna tills vi blev törstiga, då införskaffade vi vatten och så gick vi på upptäcktsfärd, hamnade vid något stadshus, där satte vi oss vid en fontän och vilade fötterna.

Lunch åt vi på en lite bakgata, dem kunde inte mycket engelska där, men tillslut så förstod vi varandra =)
Vi fick soppa som förrätt, Hanna tog kycklingsoppa, jag ville hellre ha potatissoppa. Dem var sådär...men man vill ju inte vara oartig så vi åt upp ganska mycket av den. Huvudrätten var kyckling och stektpotatis med senapssås.
Billigt blev det, vi betalade 10 euro tillsammans. Då var det över till dricks oxå. Då får man vara nöjd.

När vi fått nog av shopping (för den dagen) så gick vi och handlade vatten och frukt, lämnade våra nya kläder på rummet och gick sen och satte oss i parken vi gått förbi när vi var ute på våran nattliga promenad igår. Där var det riktig mysigt. Vi spanade på ryggar, killar som "slogs" snubbar som käkade chips, förälskade par. Barn som klättrade i träd efter badmintonrackert. Vi fikade på frukt och hade det allmänt mysigt.

När vi hade ledsnat på att sitta o slappa så gick vi på några gator vi missat tidigare, hur nu det kunde gått till...? =)

Vi hittade fram till den blåkyrkan spm vi kan se från vårat hotellrum, tog en hel massa kort. Den var väligt fin, jag är lite småkär i den =)

Innan vi gick tillbaka till hotellet så stannade vi på en Café och drack kaffe...det var inte vidare gott, tror inte tanken är att man ska dricka svart kaffe (med mjölk) =) Man ska nog ta någon kaffedrink om det ska vara gott.

På hoteller så frågade vi i receptionen vart man skulle gå om man ville dansa, vi frågade oxå efter den där båten vi hade läst om, som skulle vara en nattklubb i flera plan. Båten hade fått stänga, precis som flera andra ute ställen pga "problem" Men hon ringade in 3 ställen på kartan som hon gillade.

Vi gjorde oss iordning för att gå ut. Strosade lite innan vi blev tvärhungriga. Stannade vid ett ställe i gamla stan, kom en kypare och pekade på 2 olika bord och frågade vart vi ville sitta. Vi sa att det spelade ingen roll. Han tog med oss till ett av borden, när vi satt oss så började 2 kypare prata lite surt bakom oss, sen så visade det sig att vi skulle byta bord. Så vi fick gå ett varv och sätta oss vid det andra bordet.  Vi blev rekomenderade att äta en rätt, det skulle visst vara en Slovakisk nationalrätt. Lät spännade tyckte vi, så vi tog det. Hanna fick sin mat innan mig, dem glomde helt enkelt bort den ena tallriken. Det roliga var att när dem kom ut med maten så gick dem till oss och frågade om vi hade beställt något som såg ut så. Det såg inte vidare gott ut, men det kunde ju inte hjälpas. Det var inte vidare gott heller, vi kom överens om att det var ätbart, men knappt ens det...
Det var potatiskaka som dem hade lagt någe kött i, dränkt i en sås av någe slag, toppat med en massa ost och så lite ketchup på det. En sallad på sidan med vitkål och rödbetor, den var god iaf. Det konstiga var att min mat var stark, Hannas var det inte...tror vi blev lite lurade där. Tog en Irish Coffee, den var....drickbar...
En av kyparna ville ta oss med på disco, vi svarade att vi inte skulle på nå disco ikväll...=)

Vi gick till ett av uteställerna som hon på hotellet rekomenderat. Utanför stod det bara killar, en kom och pratade med oss, efter ett tag kom det fram att han var svensk, där med 2 vänner på resa med slutmål Sydafrika.
Pratade lite med dem, innan vi gick ner och kikade in stället, det var inge vidare så vi gick till ett annat, Det var heller inge vi ville stanna på. Där utanför kom det en kille och frågade om vi var dem 2 svenska tjejerna....vi blev bara lite ställda... Visade sig att han hade varit på samma restaurang som oss, och att dem som arbetade där tyckte att han skulle bjuda oss på kaffe. Han hette David, frågade om han fick följa oss, då han var där själv.

Vi gick, alla 3 mot Charlies. Ett ställe vi läst om. På vägen träffade vi dem svenska killarna igen, och dem hade träffat på yttligare ett gäng svenska killar.

Charlies var stängt, då fick David välja nästa ställen, vi smet ifrån svenskarna.
När vi kom till nästa ställe så var det öppet, men tomt på folk. Vi betällde drinkar i baren och satt och pratade ett tag, sen böt vi ställe. Manâna blev vårat sista ställe för ikväll, där satt vi till halv fem, då följde vi David en bit på vägen till hans hotell. När vi sen gick mot vårat på kom det fram 2 fransmän och pratade med oss, när den fick reda på att vi valt att åka till Bratislava på semester så fick vi varsin puss på kinden för han blev så glad...säger då det

Det var dag 2, blev visst en hel del text...tur man kan skuggläsa =)

Puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0