Då var det dags för slut.

Så var det dags att lära sig skriva ett nytt år då…brukar ta sin tid innan det sitter.

 

Nu är jag ledig i 4 dagar. Känns skönt men jag kommer bli hemskt rastlös då jag inte har mycket jag ska göra…

Blir troligtvis förkyld, då halsen irriterat i ett par dagar. Fick mig till o med att gråta på jobbet idag.

 

Klockan är halv nio och jag är så trött att jag skulle kunna sova nu, men det känns tråkigt.

Kikar på Simpsons istället =)

 

Kan man gå från bekant till nära vän och så tillbaka till enbart bekant igen? Går det i så fall att komma tillbaka till vänner igen?

 

År 2010 kommer blir ett bra år….finns som inga andra alternativ =)

 

Människan är som en fallskärm. Utvecklas den inte är den inte mycket värd.

Tänk på det ni..

 

 

Puss puss


Helgen

Jag börjar väl med att återberätta fredagen lite granna. Jag ilade hem från jobbet..fixade och donade. Sen när Hanna kom så drack vi lite glögg, åt peppakaksliknande saker och någon knäck..eller var det kola kanske… Sen så åkte vi iväg på dans.

Första dansen blev med glo-gubben. Inte det roligaste, men då hade jag ju som det gjort sen iaf.  Sen blev det en hel massa olika folk, och då också en hel massa olika dansstilar. Skrattade en hel del, blev nästan strypt vissa gånger och ibland var det pingvinaxlar… Men men, det var en kul och trevlig kväll, inte den bästa kanske,, men helt godkänd iaf.

 Var inge trött när jag kom hem. För mycket energi i kroppen och tankar i huvudet. Kollade lite på tv, musikhjälpen. Pallrade mig i säng ganska så sent.

 

Lördagen blev hyfsat stressig. Ner på stan, införskaffa present/julklapp till chefen och lite andra ärenden. Sen buss hem, ungefär en timme innan det var dags att springa till bussen igen. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt, iaf inte med håret mitt, men det fick helt enkelt duga. Packa ner lite saker och så ila vidare. Buss ner på stan, kolla så allt stod till mer Marlén, sen kliva ombord på nästa buss.

När vi kom fram så var det mat, mat och mera mat.

Fixa musik i en spellista som fick det fina namnet Elefant.

Fick en bakelse av chefen i julklapp, det var en läppglans i en bakelseburk. Söt var den. Vi ska få en julbonus istället för klapp. Det lät inte helt fel, spännande att se vad det blir för bonus =)

 Men det var ett villkor….ville vi ha våran julklapp så skulle Chefen få gå som lärling hos oss… Klart hon kan få göra det..men jag tror inte jag är någon bra lärare. Borde vara obligatoriskt med en kurs för att man ska få ta en lärling under sina vingar. Tur vi är 2 handledare iaf. Men jag känner mig nervös, stressad och någe mer som jag inte kan sätta fingret på. Men hon trodde vi skulle klara det, iaf så sa hon det när jag frågade.

Hur lägger man upp någe sådant? I vilken ända ska man börja? Är ju så mycket, blir lätt rörigt… Vi får väl sätta oss ner alla tre och försöka komma på ett schema eller dyligt. Så vi vet hur vi ska lägga upp det hela. Läskigt bara att tänka på det…

 Sen så for vi iväg på en fest, hos Chefens andra kollegor. Hann inte vara där så länge innan vi åkte ner på stan. Scharinska blev det, mycket folk. Satt och kollade på Kockklädda personer, volymasterkillar och massa annat folk o fä. Pratade om korvkjolar, bordeller och chefen fick gå under namnet Börsen. Jaja, skrattade så man kiknade stundtals =)

 Marlén lämnade oss på stan, jag följde med Börsen hem en sväng och åt lite rester, men vi blev ganska snart utkastade…=)

 Jag undrar hur folk tänker när dem ska försöka para ihop en med folk. ”ja, men är inte han någe för dig?” Oftast förstår man inte alls hur dem kan tro någe sådant? Eller är det den känslan dem får… Oftast är det ju bara skrattretande. Jaja…jag säger då det.
När jag ska klara mig på egen hand och inte bli ihoptussad med någon så är jag lite av en gubbmagnet, så borde kanske lyssna mer på min omgivning iaf…

 

 Kändes hemskt tomt när jag vaknade (hemskt sent) tog ett tag innan jag kom på varför. Men har sett fram emot denna helgen och nu är den över…känns tomt. Kändes lite som ett avslut… vet inte varför…men känns inge bra

 

Idag har jag tvättat.

 

Hur kan man glömma en matta i tvättstugan? Okey strumpor, det kan jag förstå..men en hel matta. Borde man ju inte kunna missa…men uppenbarligen så kan man det =)

 

 Mycket text, mycket svammel. Precis som det ska vara =)

 Massa julpussar

 Puss puss


Så är det.

"Om problemet är sådant att det går att göra någonting
åt det finns det ingen anledning att oroa sig för det.
Om det å andra sidan inte finns någon utväg, någon
lösning, är det också meningslöst att oroa sig
eftersom man ändå inte kan göra något åt det"


Tänk på det ni!

Puss puss

Less....så less

Nästan varje år vid den här tiden av året så blir det på samma sätt. Jag ställer till med en massa problem. Orsakar oordning och kaos. Iaf i en viss persons ögon.
Ska träffa mina vänner på juldagen, vilket jag ser fram emot. Hemskt längesedan jag var hemma så jag kunde träffa dem. Tanken är att vi ska gå ut och roa oss. Precis som så många andra gör på just juldagen. Då är det någon som ska ge mig dåligt samvete.

Min kusin får gärna fara ut, så kul att han är ute o roar sig. Det förtjänar han, det gör han rätt i. Ska sen jag ut, jasså...hur ska du ta dig dit? Hur kommer du hem? Hur ska vi lösa detta.

 Det löser sig, det är mitt problem inte ditt. Jag sover väl över, jag tar tåget eller bussen. Jag väntar hemma. Vill ni inte hjälpa mig så fixar jag det själv.

Men i år blev jag extra less...hur blir det med klippningarna då? När ska du ta dem? Men snälla...jag prioriterar väl ändå inte klippningar på min lediga tid. Gör det gärna för att hjälpa till, men jag ställer inte in mina planer för dem saken skull. Jag får väl klippa på julafton eller förmiddag juldagen. Det brukar jag ju få göra så varför skulle inte det gå bra i år?
 
Och om ni nu vill stanna kvar där över jul och inte umgås med mig,  om jag inte kan ta mig dit igen, så ha det på ert samvete o inte på mitt.

Får väl be syrran komma o hämta mig, Om hon ids och orkar. Annars får jag väl åka buss eller tåg hem dagen efter o vänta på er. Tänk att ett samtal som började så trevligt kan sluta så tråkigt.

Jag blir bara upprörd och sur.
Och mitt samvete är sabbat så hårt så denna gång gjorde det varken till eller från.Puss puss

Aj som *BIIIIIIP*!!

Nu ska jag skriva om någe som är lite av en tabu.

 

Men det gör så ont så jag vill bara skrika, gråta o krypa ihop o fosterställning.

 

Mensvärk!

 

Visst kan jag gråta om jag vill, men blir knappast bättre, skrika skulle kunna ställa till problem om grannarna hörde. Kan ju tro att man blir misshandlad eller så. Fosterställning hjälper inte mycket.

Tur man kan ta värktabletter. Stackars dem som fick genomlida detta när det inte fanns sådana att ta till.

Hjälper en hel del, inte till 100% men nästan. Tack gode Gud för dessa små vita tabletter.

 

Jag har nog egentligen ingen rätt att klaga då jag inte lider så här mycket varje månad,

Den som har det så kan jag bara tycka synd om och då menar jag inte på ett nedlåtande sätt.

 

Konstigt egentligen att det kan vara så stor skillnad, processen är ju i stort sett den samme så då borde väl smärtan vara ungefär samma också.

 

Ska pröva alla knep jag kan komma på. Ska ju nämligen iväg o äta pizza snart, men som det känns nu så mår jag bara illa vid taken på mat.

 

Varmkudde, te o värktablett får de bli.

 

Idag blir det inga pussar… Kan inte få ansiktet att sluta grimasera…

 

 


Saker är inte alltid som dem ser ut att vara.

Det som ser gott ut är inte alltid gott.

 

Den som ser snäll ut är inte alltid snäll.

 

Det som är vackert är inte alltid vackert.

 

Den som ser stark ut är inte alltid stark.

 

Det som ser ljust ut är inte alltid ljust.

 

Den som verkar är ärlig är inte alltid ärlig.

 

Det som ser varmt ut är inte alltid varmt.

 

Är väl tur man inte alltid vet hur saker o ting ligger till.

Men klart att det vissa gånger vore bättre så man kunde undvika vissa saker i tid. Att man kunde få en liten föraning eller magkänsla.

 

Ska försöka få in detta, så man inte blir så överraskad varje gång saker inte stämmer överens med det man tror. Att man inte blir förvånad varje gång någon gör tvärs emot vad den sagt.

 

Bra o dåligt….på  gott o ont…men nog är det en himla tur att allt inte är som man tror eller fått höra. För tusan så trist det skulle bli i längden.


Men en puss är alltid en puss

Puss puss


Gratis!

Ni har inte funderat på att skaffa klippkort? Där man får, säg, den tionde klippningen gratis?
Nej, det är inget vi tänker göra. Känns inte som att det behövs. Finns säkert en massa salonger som har det, så det är bara att ni söker upp en sådan om det är det ni är ute efter.
Skulle vi välja att någon gång börja med ett sådant kort så måste vi fila på själva tanken. Blir lätt orättvist mellan frisörerna, eftersom vi arbetar med provision. Stackars den som får klippa alla gratis gångerna, ingen lön till den stackaren. Då måste man ha olika kort hos olika frisörer...jag menar, ni ser ju, detta skulle aldrig funka. Jätte rörigt.

Sen borde vi visst ta betalt mindre på tid och mer på samvete. Inget alls alltså. Jag blir så arg bara jag tänker på den kunden som sa detta till mig. Lyssnade inte på någe av mina argument till varför vi tar betalt.
Hon ville kunna komma o lägga håret, och sedan gå hem. Utan att torka det hos oss. Det tyckte hon vi skulle göra gratis, för det fanns ju inget pris på prislistan för det.

Hur tror hon att priserna hamnar på prislistan. Tror hon att en morgon när vi kom till jobbet så bara satt den där, som en uppenbarelse? "Aha, detta är det jag ska gör o inget annat"
Knappast, vi gör mycket som inte står på prislistan, för att kunna hjälpa så många som möjligt. Skulle bli en hemsk lång prislista om vi skrev upp alla behandlingar o priser för dem. (ansa ögonbrynen, plocka ögonbrynen, klippa luggen, putsa nacken, pusta kring sidorna, putsa nacken och sidorna, putsa nacken och luggen, bara färga håret vid benan, bara lägga 2 slingor i folie......)

Så jag sa till denna kunden att hon visst kunde få håret lagt av oss, med sina egna spolar, och gå i från salongen med dem i håret. Vi hade inget pris på det på listan eftersom vi aldrig fått förfrågningen förrut. Sa vi räknar väl ut vad det skulle kosta beroende på hur mycket tid som går åt. Då säger tanten "Allt handlar visst om tid nu för tiden, tänk om ni kunde ta betalt med samvetet istället"

Då lackade jag, sa om man kommer och ber om proffisionell hjälp så får man vara redo att betala för det oxå, annars kan man låta grannarna hjälpa en. Precis som hennes gjorde.
Hon tyckte man skulle to 40 kronor, men det var så olika för vissa salonger tog ju 50 kronor.
Hon måste ha haft denna tjänsten hon någon på stenåldern.

Jag läste just i en tidning ur vi skulle sätta våra priser för att ha råd med alla utgifter, som lön, hyra osv. Det var ungefär 10.50 i minuten. Så om hon tror vi kan rulla håret på under 4 minuter så visst. Men knappsat troligt. 15-20 minuter skulle jag tippa, och då är vi ganska snabba.

Men man kanske skulle kuna göra som när man tankar, man säger hur mycket man vill betala och så slutar vi när tiden är ute.

Blir inga materialkostnader vid klippning och läggning (om kunden torkar håret hemma vill säga)  Så när det handlar om andra behandlingar så måste man lägga på material kostnader. Bara så ni vet, och inte börjar skälla på era frisörer ni oxå.

Ingen tvingar folk till oss, det finns saxar att köpa, färg, rullar, permanentvätska. Vill man så kan man göra allt på egen hand.
Så folk går till oss av en anledning, vi är utbildade. Vet vad det är vi sysslar med. Borde inte det vara värt att betala för?

Ska testa imorrn på ica om jag kan få ett klippkort på mjölk, var tionde gratis skulle vara toppen.

Jag skulle gärna hjälpa folk med håret och låta dem slippa betala. Om min lön kom in på mitt konto varje månad på någe annat sätt. Så länge det inte funkar, så fortsätter vi ta betalt.


Förlåt, men ibland måste man bara få sådant här ur sig.

Ska lägga detta i en påse och lägga vid sidan om.

Puss puss från en uppretad frisör!

RSS 2.0