Politik!

Här kommer det då, det jag störde mig mest på under dagen.
Man stör sig på en hel massa saker under en dag, om man tänker efter, men detta var mitt värsta idag....eller kanske inte just detta. Men förlängningen och massa annat. Ska försöka förklara, men kan inte lova att jag lyckas.

När jag spelade fotboll så tjänade ju laget extra pengar genom att sälja fika vid matcher. Detta fika var ju billigt, o många köpte just för att det inte kostade så mycket o så för att det gick till laget (föreningen)

Om det nu ska bli så att det ska tillkomma moms på detta, så kommer det ju krävas att fikat höjs hyfsat mycket i pris, vilket troligen kommer leda till att folk tar med sitt eget fika till barnens matcher.

Det jag stör mig på är att EU lägger sig i detta. Vi har ett undantag för ideella föreningar här i landet, det är ett sätt så det ska kunna finnas många föreningar. Hur ska dem annars kunna överleva???

Varför ska EU bry sig om detta, hur kan det på någe vis påverka EU? Varför ska de sätta sig på tvären när vi vill ha ett undan tag? Detta land är väl annars väligt lydigt o gör precis som de vill, nästan innan de ens vill det till o med. Landet duktig, det är så vi vill att andra länder ska uppfatta Sverige.
Har vi någon rätt att ha egna regler eller måste vi i slutändan alltid göra som EU säger/vill?
Suck....

Jaja, jag har troligen ingen rätt att ha en egentlig åsikt om detta då jag egentligen inte ens vet vad jag snackar om. Men ibland kan man ju undra vad EU är för någe? Gör de nå vettigt alls eller ställer det bara till det?
Ok, någe vettigt måste de ju göra...men massa konstigt håller de oxå på med. Iaf om jag får säga det.Här kan ni läsa det som gjorde mig lite extra upprörd just idag (o tro inte att jag är så dum att jag tror att det endast är detta dem ska bestämma om)
http://www.genealogi.se/RSS/article.php?id=267Glöm inte bort att vara på er vakt imorrn. Är ju första april, o alla vet ju vad det innebär.
Ska dricka en kopp te o lugna ner mig lite.

Puss puss

Nyheter

Sitter och kollar efter en artikel jag har tänkt länka till efter att jag skrivit mitt inlägg. Men jag har inte lyckats få fatt det ännu.

Men medans jag sitter o söker så stöter jag på följande nyhet. Det ska finnas en otäck likhet mellan detta hus o en person. Lika som bär ska de visst vara.
Lägger ut en bild så ska ni se om ni kan se det själva


Om ni nu inte kunde se vad detta skulle vara likt så kommer svaret här, i ett citat från aftonbladet:

"Snedtaket ser ut som hans lugg.
Dörrkarmen som hans berömda mustasch.
Det beiga huset i Wales är en kopia av Adolf Hitler."


Jag vet inte om det bara är jag, men jag tycker mest bara det ser ut som ett hus....

Jaja, har jag tråkigt någon dag så ska jag ta med mig kameran ut o söka folk i hus o ting. Kanske kan få bilden med i en tidning =)


Gapa stort!

Varit hos tandläkaren. Borrat, skrapat, polerat o fyllt...gjorde inte jag, men tandläkaren gjorde det...i munnen min..
Gick bra, skönt att ha det gjort nu. Nästa gång blir först om 18 månader. =)

Ska lära mig att knipa igen. Bara jobbigt annars....

Puss puss


Övar!

Nej.
Nej, tack.
Nej, tror inte det vore så smart.
Nej, det är bra tack.
Nej, det vill jag inte.
Tack, men nej tack.
Tack det är bra.
Nej, det känner jag inte för.
Nej!!!!!!


Att det ska vara så svårt.

Även om jag "rättat" till, så känner jag mig hemsk.....Puss puss


Kladdkaka med glass

Igår blev jag tvärsugen på någe riktigt sött o sliskigt. Kastade då ihop en liten kladdkaka o åt den medans den var varm. Hade glass till...mmmmums.
Sen var suget helt borta =) Vilken tur för mig.

Ikväll ska jag träna....har inte betsämt mig ännu om jag ska fara o "dansa" någe, eller om jag ska skippa det...
Kan ju iof hända att jag får fika om jag far....det skulle väl vara det då =)

Puss puss

För mycket av vissa saker & för lite av andra

För mycket att göra på kvällarna och för lite ork att skriva när jag väl har tid.

Jag har tänkt att jag ska skriva ett inlägg om min helg..den förra alltså. Men det har inte blitt ännu. Sen tänkte jag skriva om min goda middag i måndags...men inte heller det har jag gjort. Och vi ska inte ens tala om det där inlägget om godis som jag sagt att jag ska plita ner.

Så jag tänkte (mest bara för min skull, så jag kan släppa det sen) att jag får skriva ner detta nu. Eller iaf det om tapas och taco.
Godis inlägget får bli vid ett senare tillfälle...har det som i huvudet, all klagan jag ska få ur mig. Men det känns som att det kan bli ett långt o virrigt inlägg o det har jag inte ork till nu....

Lördagen får komma först.

Under dagen så tog jag mig ut i det fina värdet. Tog med Canon på en promenad längst sjön. Gick ganska så bra, men det blåste lite väl kallt.

När jag kom hem så insåg jag att jag beräknat lite fel, i af med tiden. Så fick stressa för att hinna med bussen till stan.

Då var det äntligen dags att äta på tapas, vi var där tidigt eftersom det bara fanns drop in bord kvar. Vi hade tur och fick det sista bordet för den sittningen. Maten var god, vinet gott, sällskapet väldigt trevligt. Så jag ska inte klaga på mycket, utom det att fingrarna luktade rökträka ganska så länge efteråt =)
Kvällen avslutades med en film o ett päron =)

I måndags så var det taco som stod på menyn. Middag på distans var trevligt. Maten blev god.  Det får helt klart bli fler gånger. Både den maten men även middag på distans =)

Veckan har gått fort. Men nästa vecka kommer bli tusen gånger bättre. För då är det äntligen över  med ensamheten på jobbet =) Jihoooo!

Puss puss

Veckans skörd.

Jag har haft en bra vecka, iaf om man ska se till det jag fått i dricks. Jag har hitintills fått ihop ca 75 kronor, 2 Semlor och en kycklingklubba. =) Ska bli spännande o se om det blir någe mer idag =) Puss Puss

Semlor!

Då äntligen var det dags, dagen man får frossa i semlor. Som jag har längtat!
Okey, ska erkänna jag har redan ätit nån semla i år....hmm....kan inte ljuga för er, inte nån utan några...eller rättare sagt en hel del...
 Men idag får man äta, en eller en massa, utan att någon kollar snett =)
Träffade järngänget för en lunch, en lunch som innehöll bland annat en semla. Den var god.

 Sen så får jag lov att erkänna, jag var elak...idag var hon en väldigt snäll tant, super snäll faktiskt =)
Hon hade med sig semlor till mig o min kollega. Men eftersom jag är ensam just för tillfället så innebar det att det blev dubbelt så många till mig!!!

Gräddiga pussar från semmeldrottningen ;)

 Puss Puss


Godis

Jag har kommit på en sak, jag ägnar mycket av min vakna tid (även min sovandes tid) till att tänka på mat. Så egentligen skulle jag kanske ha startat en matblogg =) Fast det skulle nog varit ganska så dumt av mig. Men kanske nyttigt oxå...=)

Igår blev det bestämt att jag skulle laga Lasagne. Det är någe jag inte gör så ofta, fråga mig inte varför eftersom jag tycker det är väldigt gott. Men tanken på att göra det känns jobbig..

Men när jag slutade jobba igår så blev det ett besök på ica. Där införskaffades allt jag behövde plus lite mer som slank ner av bara farten =)

Som så många gånger när jag ska laga mat, så går det ju inte att följa recept... Jag är nog för nyfiken för att lyckas göra vad som står. Eller nyfiken kanske är fel ord, trotsig kanske är bättre. Varför ska jag göra som det står när jag istället kan göra som jag vill =)

Så jag mixtrade lite igår. Hade i massa färska örter och rivna morötter i köttfärsen. Ville även piffa upp såsen lite, så hade i massa ost och lite annat.

Men det svåraste när man gör lasagne är ändå att få lager. Jag lyckas aldrig få nå lager, skulle behöva ha en mycket högre form om det ska lyckas. Jaja, det är ett problem jag får lära mig att leva med =)

Ikväll ska jag ut o äta, så då slipper jag ställa till en massa disk.

O på måndag är det visst tema tacopaj som gäller =)

Hmm...detta kanske är någe jag får göra fler gånger. Skriva om mat, det var ju väldans kul =) Så kan jag ju bara gå tillbaka i bloggen o se vad jag bör tänka på till nästa gång det är dags. =)
Är kanske bara rubriken jag får jobba på. Står det mat, eller en maträtt som rubrik så kan ni ju hoppa över det om ni är hungriga =) 

Tanken var att detta inlägg skulle handla om godis...men det får nog bli i ett annat =)


Nu ska jag fixa mig en stor kopp kaffe..mmmmums!


Puss puss


RSS 2.0