Bratislava

Japp, här kommer den då äntligen. Min historia om Bratislava.

 Jag åkte in till stan o hämtade Hanna på måndags kvällen, gick bra ända tills vi skulle stanna och tanka. Då ville inget riktigt funka, tur för oss att det inte var tomt i tanken. =)

Sen så blev det kvällsfika i Sura, innan det var dags att sova. Vi skulle upp tidigt dagen efter. Mamma o Syrran skulle skjutsa oss till Skavsta, bilen skulle börja rulla redan klockan tio.

 Allt gick bra, nästan så bra att man blev rädd att det snart skulle börja gå dåligt. Väskorna var otroligt lätta, hann med att äta en macka, handla lite godis. Planet gick som det skulle, vi fick platser bredvid varandra.

 När vi klev av planet i Bratislava (japp, vi kom dit o inte till Wien) Så var det sjukt varmt, vi blev upphämtade med buss, åkte en U-sväng och så fick vi kliva av….lite överkurs kan man ju tycka, men folk är ju iof ganska lata också. Våra väskor kom som dem skulle, vi virrade lite innan vi förstod vilken taxi man fick ta, skrämde upp varandra hela taxi resan, kom fram tryggt. Men vi var lite oroliga där ett tag, chaffisen muttrade och suckade, pustade och grymtade. Försökte köra om på insidan, åka i bussfilen…

 Checkade in på hotellet, Kyjev. Smilfinken log och log och log. Hon i receptionen skrattade åt oss när vi ville betala var för sig. Fick rum 1111, gick mot hissen. Där började väntan…tog en hel evighet och lite till innan hissen kom. Vi klev av på våning ett, gick till rum 111. skrattade då vi tyckte det såg lite porrigt ut i korridoren, med vadderade dörrar, heltäckningsmatta och tapet i matchande färg… sen fick vi en chock, nyckeln ville inte passa. Vi prövade och prövade och prövade lite till. Sen så visade det sig att vi var tio våningar fel….så det var bara att skämmas och gå till hissen och vänta, vänta o vänta igen…

När vi kom till våning 11 så passade nyckeln perfekt i låset, dörren gled upp och vi kom in i ett gult rum, gled tillbaka i tiden en massa år… Men vi kom snart fram till att det duger, här får vi spendera så lite tid som möjligt. Vi tog av oss skorna och började inspektera. En teve, med slovakisk och tysk dubbning på alla kanaler…skotthål i lakanen. Världens största och tyngsta kudde. Ingen kyl eller ac, sjukt varmt. När vi håller på att inspektera som bäst så känner vi, en svag odör som bara växer sig starkare och starkare…fotsvett! En doft som skulle komma att förfölja oss hela resan =)

Vi böt om och begav oss ut på en första stadsvandring. Vi irrade runt i ett väldigt tempo. Mot Donau, lite besvikna då vi inte kunde gå närmre vattnet. Hanna lyckades få skoskav, det var kanske inte en så bra start på en resa som skulle bestå av en hel del gående. Vi gick till Tesco och handlade vatten och frukt. Världens godaste persikor, vindruvorna var inte så tokigt dem heller.

Vi slappade, åt frukt, gjorde oss vackrare och gick sedan ut för att äta. Vi gick om kring ett bra tag innan vi valde ett ställe, vi fick sitta inne, det kändes så där… maten var god, personalen var inte så trevlig, eller inte många av dem iaf.

Vi var helt slut, så vi gick tillbaka till hotellet strax efter midnatt. Fick åka hiss med tre tyska killar, dem var lite obehagliga. Tror vi var ganska ovanliga, två ensamma tjejer, fanns nog inte så många sådana i stan. Inte mitt i veckan iaf. Kom upp på rummet, då funkade inte lamporna i hallen och på toaletten, så det var bara att ta hissen ner igen och säga till i receptionen. Han sa att han skulle skicka upp någon som skulle fixa det, frågade om vi var på väg ut…nej, svarade vi, vi ska sova. Han kollade lite underligt på oss då.

Vaktmästaren kom snart upp och fixade så vi fick ljus.

En något hektisk första dag =)

Detta var första dagen, får börja så, så ni hinner smälta alla intryck =)

Puss puss


Jag vet att jag borde

...men jag orkar inte.

Inte idag heller tyvärr.

Men kanske i helgen.

Puss puss

32 - 33

Jaha...ska väl uppdatera lite.


Har ju haft semester, i tre hela veckor. Skönt!

Delar upp det, tar en vecka åt gången, menar man vill ju inte att det ska bli för mycket att läsa =)


Började semestern hemma i Sura, slappa o sola. Var helt underbart...kan man ju tänka sig, men nehej...det var myggor. Överallt, inte ett par utan en hel hög, så fort man strack näsan utanför dörren så kom dem, som på beställning. Kliade sönder fötterna totalt, men ville ju vara ute, så det var bara att härda.

Två dagar var jag i Sura, innan vi skulle åka på en liten resa till Riga. Hela tjocka familjen Larsson., alltså alla 4. =)

Åt lunmch buffé i Sura innan vi åkte, intressant. Blev utstirrade lite granna bara...Bil till Frihamnen, sen båt. Mysigt värre, började med an drink på soldäck. Sen fikade vi, kikade i taxfree. Pallrade oss iväg och kollade på folk som dansade, jag o mamma vann en massa pengar på banditen också, men vi spelade upp dem =)

Kollade på showen, sådär får bli sammanfattningen, men en kille jonglerade och hade sig med en hatt, det var imponerande. Sandra bara satt och gapade =)


Frullebuffé dagen efter, det var gott. Man äter så man tror man ska spricka, måste ju som smaka lite av allt =)

Vi klev av båten, gick till hotellet och lämande väskorna, sprang runt på stan. Shoppa, shoppa och shoppa =)

Åt middagsbuffé på hotellet, gott. En superb kall soppa, och så var det tacobuffé.

Kvällspromme, vin och en massa skratt.


Dagen efter så gjorde vi ungefär samma som dagen innan, men vi kollade på lite historia också. Sen så var det dags att gå till båten igen.

Massage stod på programmet, det var det mamma fick av mig och Sandra i födelsedags present. Mycket mysigt, men lite svårt att slappna av skulle det visa sig,

Slappa, kolla, kika, spela och så sova.


Jag o Sandra bjöd på frullebuffé som tack för resan. Sen så åkte vi hem.

Kom till rondellen i Sura, där stannar det en man, mitt i, och släpper fram mig. Snacka om kaos, mannen hade ingen koll alls körde efter högerregeln. Jaja...kul var det iaf =)


Sen blev det till att besöka farmor, klippa och äta korngryn...mums. =)

Morfar blev klippt han också.

Sen blev det runt en massa, Västerås *2 Stockholm, Uppsala. Köping.


Fest med Nea och company, grymt kul. Var så länge sedan jag såg dem...saknat!!!


Det var första veckan och andra veckan det =)


Den sista kommer så småning om, den kommer ta sin plats är jag rädd för.


Puss puss


Hjälp!!!

Jag tror jag är i behov av en ny höftkula, och jag är bara 24 år!!!!
Eventuellt skulle jag behöva ett par nya fötter oxå, skulle kanske funka med ett par ank-fötter =)

Just i denna stund sitter jag på T-centralen och väntar, om 40 minuter går tåget. Nu vill jag bara komma hem och sova, i natt blev det nog inte mycket mer än 2,5 kanske 3 timmars sömn, så lite lätt sliten är man minsann...
Ska skriva om resan när jag får mer tid och ork.

Puss puss

RSS 2.0