Dagbok

Såg på That's 70 Show idag. Det handlade om en dagbok, eller rättare sagt om att tjuvläsa en dagbok. Sådana problem finns ju inte riktigt idag, eller jo det existerar alla gånger, men nu skriver ju folk om sina känslor och tankar mer öppet. Precis som jag gör här, tanken är att folk ska kunna läsa. Blir kanske inte så mycket en dagbok, för vissa saker håller man ju för sig själv, vilket man inte ofta gör i en dagbok. Men är man upprörd så kanske man väljer sina ord på ett annat sätt, för man vet ju att folk läser det man skriver.
Men det är ju helt klart kul att "tjuvläsa" folks tankar och inte behöva ha dåligt samvete för det =)
Men undrar hur många som orkar föra både en bogg och en dagbok. Blir ju mycket samma sak man skulle få skriva, men vissa gånger kanske det är en fördel.

Jaja..nog om det. Nu ska jag ta upp något annat. Månen. Våran underbara måne. Vems är den egentligen? Är en allas eller ingen? För någe av det måste det väl ändå vara..eller är det någon som har paxat den? Om det är allas, så måste ju alla få framföra sin åsikt om den, och ha rätten att bestämma vad som ska hända med den. Om den är ingens så finns det ju inget problem, om man bara håller fingrarna i styr.
Men om den är allas och jag vill sätta ett litet hus på månen så borde jag ju kunna göra det. Om jag har möjlighet alltså. Men jag får ändå känslan av att det inte skulle vara tillåtet, så månen är nog ingens. Månen är månen. Låt månen vara ifred, äventyra inte om dennes framtid, snälla!!

Jaja, vet att jag har snöat in lite på månen idag, men inte mycket att göra åt det. Ska fortsätta att grubbla..

Fly me to the moon...Jag vill ha en egen måne...osv

Lite trött i kroppen, men som ni kan se så är inte huvudet på samma nivå. =)

Puss puss

För Sverige i rymden.

Söndagen blev en riktigt slapp dag, gjorde inte så mycket vettigt alls.

Fick lite skäll av pappa, han skickade ett sms på morgonen med frågan om jag sov. Det gjorde jag, så svarade aldrig på det smset, men det skulle jag visst ha gjort. Säger då det =)

Ilade till ica, mötte Hanna, hyrde film och köpte glass.
Glassen var god, kaffet jag bjöd på var äckligt, filmen var fruktansvärd. Det var 96 mycket långa minuter. Vette tusan vad den handlade om, varken kul eller spännande. Tänker inte säga vad det var för film, för jag tycker nog ändå att man ska bilda sig sin egen uppfattning. =) Men om ni ser en sjukt dålig film, med kända skådisar, så är det en risk att vi råkat ut för samma film. Då tycker jag synd om er.

Hanna gav mig 3 skivor, kändes lite som julafton =) Alltid kul med ny musik. Eller ny o ny, men inget jag hade innan iaf. Så tack snälla rara Hanna.

Idag så såg jag det, det vita från himlen. Dock blandat med regn, en massa regn. Men än dock snö! =) Men om man skulle ha turen (eller oturen) att se det så var man tvungen att  kolla ut i precis rätt sekund, för det varade inte särskilt länge.

Stoppade i mig en massa choklad på jobbet idag, farligt när det ligger och ser ensamt och övergivet ut. Men gott var det.
Nagelbandet gick sönder, så det gjorde ont varje gång jag klippte. Men det är smällar man får ta så här på hösten. o värre lär det bli när vi kommer in i vintern.

Somnade till en stund på lunchen, ropade i sömnen. Var ingen som hörde det, tror jag iaf. nog bäst man slutar blunda på lunchen, kan ju sluta illa =)

Haft lite träningevärk under dagen, men det blev bättre o bättre som tur var. Tycker mig ana något större muskler på armarna =)

Hade Marlén på mat och film ikväll. Maten var god, men filmen var inge bra. Haft en hemsk otur när det gäller hyrfilmer på sista tiden. Annat blir det när det blir dags för Astrid Lindgren Maraton =) Längtar.

Hellre haha än bajs bajs...

Puss puss


Banan

Har precis ätit en supergod banan, den var riktigt god. Väldigt längesen jag åt en sådan smarrig banan. Blev lycklig =)

Annars finns det inte så mycket att skriva om. Frullen gick smärtfritt träningen var väldigt kul. Gjorde några småfynd på stan, sen tog all energi slut.

Blir en väldigt slapp lördag. Inte ork till någe annat.

Puss puss


Längtar.

Jag har just i denna stund drabbats av en hemsk hemlängtan...vill hem till Sura.
Vet inte varför, men det beror inte bara på att jag är nyfiken på att se hur fint det blev i köket. Jag saknar dem. Kunde jag skulle jag ta cykeln hem på direkten, fastän det regnar ute.

Känner mig tragisk oxå, som trycker godis och sitter på internet en fredags kväll. Jag känner mig nöjd med att inte göra så mycket ikväll, men kan inte hjälpa att det känns lite tragiskt oxå. Pratar via msn med en bekant, men önskar att dem vänner jag inte hört någe av på ett bra tag kunde ta kontakt på någe sätt. Känns lite trisst om det alltid är jag som ska ta första steget, det funkar ju inte riktigt så.

Imorrn ska jag göra någe som jag inte vill...eller jag vet inte riktigt vad jag vill. För ville jag inte så skulle jag ju inte fara, men det känns jobbigt ändå på någe sätt, har bara inte kunnat komma på på vilket sätt ännu. Får väl se hur det blir imorrn, oroar mig säkert bara i onödan.

Längtar efter att få gå ut och dansa oxå. Får se när det kan tänkas bli av....vill ju som inte gå själv. Men någon gång så.

Imorrn ska jag träna lite oxå, och det känns kul. Få bort lite aggresioner är ju aldrig fel. Sen ska det bli stadsvandring. Kanske kan göra någe fynd, men troligast är väl att man blir sjukt less på allt folk som haft precis samma tanke.

Idag blev det mat på Wayne's med världens bästa Marlén, det var trevligt. Har en hemsk tur som har fått henne som både vän och kollega. Vette tusan hur det skulle vara att gå till jobbet annars. Bra mycket tråkigare iaf =) 
Åt ceasar sallad på Wayne's, den är väldigt god.
 
Känner inte igen mig själv, är som en ny person, det kanske kan vara bra. Kan ju göra hösten bättre, om jag bara kan sluta vara lite små nere. =)

Blev ett knäppt inlägg detta, men det bjuder jag på.

Sockersöta pussar. Puss puss

Min söndag.

Jaha...då ska ni få höra. En av alla dessa söndagar. Gjort ungefär lika mycket, eller snarare lite som vanligt.
Idag vaknade jag ganska sent, kände efter och hittade ingen ork..hör som söndagar till.

Åt en god frukost framför tv:n...sen så gick jag ut en sväng på balkongen och läste lite..var väldigt fint väder.

Glass var tanken att jag skulle göra idag. Det är ett himla jobb, man ska vispa, blanda, koka, röra, mixa och frysa. Gick jätte bra till en början, sen vette tusan vad som hände. Men jag lyckades lösa de på någe sätt. bokstavlingen lösa =) Sen så var massan klar, såg precis ut som beanésås... kommer nog dröja ett tag innan jag vägar pröva den glassen. Får bjuda någon lämplig försöksperson på provsmakning, har en i tankarna =) Så får vi förgifta oss båda två =)

Då var det ju bara en fråga kvar, vad gör man med äggvitor från 11 ägg...jo, man gör maräng så klart. Orkade dock bara göra en plåt, för det tar ganska så lång tid. Inte att fixa smeten o så, men för dem att bli klara i ugnen. Men dem blev då bra iaf, och goda.

Sen så fick jag ju främmande oxå. Promme i regn, te med spill och frasiga maränger. en toppen avslutning på en dag full av vispande.

Imorrn blir en spännande dag =)

Smetiga pussar, Puss puss

Sista dagen i Bratislava

Då är vi inne på slut spurten.

Idag var vi tidigare till frullen, redan vid nio var vi på plats. Vi har ett tajt schema idag, ska ju hinna med allt sista dagen. Vi ska till shopping centret Aupark. Vi åkte buss dit, missade den första bussen med några sekunder, då vi inte fick några biljetter ur maskinen, men andra försöket gick bättre, så vi fick sitta o vänta ett tag. Sjukt varmt var det...

Vi sprang omkring och slösade pengar, stannade utt för att dricka kaffe, det var gott, men väldigt mycket grädde och kolasås på det. Imponerande var det för det vi fick i koppen såg då precis ut som det som var på bilden, så tycker jag då aldrig de brukar vara =)

Vi lämnade våra påsar på hotellrummet innan vi begav oss ut på jakt efter någe ställe att äta lunch på, vi gick ganska mycket innan vi valde en mysig uteservering. Maten där var sjukt god, någe av det bästa vi ätit på hela redan.

Sen var det dags för oss att vara kulturella, det var då det som stod på schemat iaf. Tog en massa kort på byggnader, lite mer byggnader. Gick upp för en backe som aldrig tycktes ta slut, men den gjorde det tillslut, tack o lov. Vi skrattade så mycket så vi kunde knappt ta oss upp för trapporna. Sen tog vi ännu mer kort, den blev det ank-gång ner och det bidrog till ännu mer skratt. Magmusklerna fick en ordentlig träning idag vill jag lova =)

När vi kom ner så blev det en snabbvisit på Donkan innan vi gav oss ut på jakt efter souvernier. Vi hittde en del som dög, lite kort till dem där hemma. Sprang till gå gatan och köpte tröjor till Syrran. När det var gjort så kändes det bra, då hade man gjort det man förväntades göra. Tagit foton på byggnader. köpt "minnen" presenter och vykort.

Vi slappade lite på rummet, var aningens trötta oi fötterna. Kring tio var pallrade vi oss ut igen, var dags att äta, var dock inte så hungriga idag..men som alla vet så äta bör man...

Sjukt mycket mat var det, kött, massa potatis och kokta grönsaker o så vin....o en drink till efterrätt. Vid bordet vid vårat så satt det 4 engelska killar, man hamnar i ett överläge när man kan förstå vad dem säger men dem inte fattar ett ord av vad vi pratar om. Dem vågade bara prata om oss och inte med oss.

Vi vandrade runt innan vi blev less och satt oss ner. Fick snart sällskap av en helgalen Slovakier, med utseende som en oattraktiv groda (vet inte om det finns attraktiva sådana, men ville att ni skulle förstå) Först var han bara rolig och galen...sen blev han galnare och väldigt påträngande. Till slut fick vi han att fatta att vi ville att han skulle lämna oss i fred.

Vi gick till det ställe som David tog oss med till i onsdags, idag fick vi betala för att komma in, det var så sjukt mycket folk, så man tog sig inte fram alls. Kändes som ett helt annat ställe än i onsdags. Befängt. Dock väldigt tråkig musik och på tok för lite plats. Vi lämnade det ganska så snart och gick till Charlies istället.
Idag var det öppet, inte så jätte mycket folk, men bra musik iaf. Vi dansade och flummade, engelsmännen från restaurangen var där så vi hälsade på dem, då kom dem och pratade lite. Dem var inte så roliga så vi dissade dem och dansade lite till. Blev uppbjudna av ett par slovaker, vette tusan var de var vi dansade, var som en knasig blandning av salsa och bugg. Skrattade mest bara hela tiden.

När vi var på väg hem så sprang vi på dem tre svenska killarna som var ute på roadtrip.
Vi pratade, drygade järnet och hade oss.

Sen så sov vi i 2,5 timme innan vi åt frukost, packade och åkte hem.

Det var den resan det...=)

Puss puss

Bratislava dag 3

Detta inlägg blir bra mycket kortare än det förra, det kan jag då lova. =)

När jag vaknade så var jag ganska så arg på Hanna, hade drömt att hon var väldigt dum och känslan satt kvar när jag vaknade. =) Vi klev upp nio, så kan ju ha varit lite sur för att jag inte fått sova så länge.
Vi käkade frulle, slappade lite på rummet innan vi gick ut och handlande, frukt, chips och handdukar. 
Vi är på väg till en sjö, vi vill bada. Vi åkte spårvagn, blev lite oroliga ett tag, då vi inte visste riktigt vart vi skulle kliva av, men vi skulle till sista stoppet visade det sig. När vi klev av spårvagnen så gjorde vi som vi gör, följde strömmen, kom på så sätt snabbt och smidigt fram till badplatsen. Betalde och klev in, var ett ganska så stort område. Hittade till sjön, solade, badade, spanade på folk. Kikade på svanarna som gled förbi titt som tätt.

Lunch blev ketchup med pommes. Sjukt mycket ketchup var det, gick inte att äta upp pommesen.

Efter 4,5 timmar så var vi less, då tog vi spårvagnen tillbaka, listade aldrig ut hur man fick stopp på den så vi åkte en hållplats för långt, men det var inte så långt att gå till hotellet därifrån.

Vi duschade och gjorde oss redo att gå ut på stan. Idag åt vi på ett ställe i gamla stanb, fick förrätt, tomat och oliv på brödbit, det var gott. Hann dock inte äta upp den innan dem kom in med huvudrätten, kyckling med pommes och ädelostsås, gott.  Och så lite rödvin på det =) Tiramisu till efterrätt, det var bara det dem kunde erbjuda...det var gott.

Vandrarde runt lite innan vi gick hem för att sova. Tidig kväll, kom hem vid tolv.

Det var dag 3, då är det bara en dag kvar att skriva om. =)

Puss puss

Tuppjuck!

Jag håller på att få tuppjuck, kan inte dröja länge innan jag inte orkar med. Hur länge ska man orka le innan man får nog? Kan man en dag bara välja att man inte vill le mer, eller måste man fortsätta spela sin roll…kanske är lika bra så, för vad skulle hända om man fick tuppjuck och bara valde att sluta…enklast att fortsätta. Men vissa dagar är svårare än andra, mycket svårare. Men jag ska fortsätta att spela min roll, för alla har ju sin roll. En dag kommer det nog att komma naturligt igen.

 

Puss puss på smilgropen


Dag 2 i Bratislava

Hoppas ni har hunnit smälta alla intryck från dag ett i Bratislava, jag gav er iaf ganska god tid innan denna dag blev skriven. =)

Vid nio käkade vi frulle, den var god. Det bästa kaffet vi drack under resan fick vi just vid frukosten. Så det var ju bra bara det =)

Vid tio var vi tillbaka på rummet, nej vi åt inte i en hel timme, men hissen tar sin lilla tid den...det ska ni veta. Vi kom till o med på en passande låt, en låt med Kent (hör och häpna) "långsamt, långsamt åh, så långsamt...."

När vi nu skulle göra oss redo för en dag på stan så valde våran toalett att sluta sammarbeta med oss, nu ville den inte spola längre...kul.

Vi åkte ner till receptionen, sa till om toaletten, frågade oxå om det fanns någonstans i denna stad som man kunde bada och slappa. Hon pekade ut 2 olika platser, en vid en sjö och en på andra sidan Donau, men hon visste inte om man kunde bada där.
Så frågade vi oxå vart man skulle gå om man ville shoppa i Bratislava. 

Vi gick mot gatan hon pekat ut på kartan, hittade snart shopping gatan, handlade redan i första butiken...bra kämpat =)

Vi strosade runt på gatorna tills vi blev törstiga, då införskaffade vi vatten och så gick vi på upptäcktsfärd, hamnade vid något stadshus, där satte vi oss vid en fontän och vilade fötterna.

Lunch åt vi på en lite bakgata, dem kunde inte mycket engelska där, men tillslut så förstod vi varandra =)
Vi fick soppa som förrätt, Hanna tog kycklingsoppa, jag ville hellre ha potatissoppa. Dem var sådär...men man vill ju inte vara oartig så vi åt upp ganska mycket av den. Huvudrätten var kyckling och stektpotatis med senapssås.
Billigt blev det, vi betalade 10 euro tillsammans. Då var det över till dricks oxå. Då får man vara nöjd.

När vi fått nog av shopping (för den dagen) så gick vi och handlade vatten och frukt, lämnade våra nya kläder på rummet och gick sen och satte oss i parken vi gått förbi när vi var ute på våran nattliga promenad igår. Där var det riktig mysigt. Vi spanade på ryggar, killar som "slogs" snubbar som käkade chips, förälskade par. Barn som klättrade i träd efter badmintonrackert. Vi fikade på frukt och hade det allmänt mysigt.

När vi hade ledsnat på att sitta o slappa så gick vi på några gator vi missat tidigare, hur nu det kunde gått till...? =)

Vi hittade fram till den blåkyrkan spm vi kan se från vårat hotellrum, tog en hel massa kort. Den var väligt fin, jag är lite småkär i den =)

Innan vi gick tillbaka till hotellet så stannade vi på en Café och drack kaffe...det var inte vidare gott, tror inte tanken är att man ska dricka svart kaffe (med mjölk) =) Man ska nog ta någon kaffedrink om det ska vara gott.

På hoteller så frågade vi i receptionen vart man skulle gå om man ville dansa, vi frågade oxå efter den där båten vi hade läst om, som skulle vara en nattklubb i flera plan. Båten hade fått stänga, precis som flera andra ute ställen pga "problem" Men hon ringade in 3 ställen på kartan som hon gillade.

Vi gjorde oss iordning för att gå ut. Strosade lite innan vi blev tvärhungriga. Stannade vid ett ställe i gamla stan, kom en kypare och pekade på 2 olika bord och frågade vart vi ville sitta. Vi sa att det spelade ingen roll. Han tog med oss till ett av borden, när vi satt oss så började 2 kypare prata lite surt bakom oss, sen så visade det sig att vi skulle byta bord. Så vi fick gå ett varv och sätta oss vid det andra bordet.  Vi blev rekomenderade att äta en rätt, det skulle visst vara en Slovakisk nationalrätt. Lät spännade tyckte vi, så vi tog det. Hanna fick sin mat innan mig, dem glomde helt enkelt bort den ena tallriken. Det roliga var att när dem kom ut med maten så gick dem till oss och frågade om vi hade beställt något som såg ut så. Det såg inte vidare gott ut, men det kunde ju inte hjälpas. Det var inte vidare gott heller, vi kom överens om att det var ätbart, men knappt ens det...
Det var potatiskaka som dem hade lagt någe kött i, dränkt i en sås av någe slag, toppat med en massa ost och så lite ketchup på det. En sallad på sidan med vitkål och rödbetor, den var god iaf. Det konstiga var att min mat var stark, Hannas var det inte...tror vi blev lite lurade där. Tog en Irish Coffee, den var....drickbar...
En av kyparna ville ta oss med på disco, vi svarade att vi inte skulle på nå disco ikväll...=)

Vi gick till ett av uteställerna som hon på hotellet rekomenderat. Utanför stod det bara killar, en kom och pratade med oss, efter ett tag kom det fram att han var svensk, där med 2 vänner på resa med slutmål Sydafrika.
Pratade lite med dem, innan vi gick ner och kikade in stället, det var inge vidare så vi gick till ett annat, Det var heller inge vi ville stanna på. Där utanför kom det en kille och frågade om vi var dem 2 svenska tjejerna....vi blev bara lite ställda... Visade sig att han hade varit på samma restaurang som oss, och att dem som arbetade där tyckte att han skulle bjuda oss på kaffe. Han hette David, frågade om han fick följa oss, då han var där själv.

Vi gick, alla 3 mot Charlies. Ett ställe vi läst om. På vägen träffade vi dem svenska killarna igen, och dem hade träffat på yttligare ett gäng svenska killar.

Charlies var stängt, då fick David välja nästa ställen, vi smet ifrån svenskarna.
När vi kom till nästa ställe så var det öppet, men tomt på folk. Vi betällde drinkar i baren och satt och pratade ett tag, sen böt vi ställe. Manâna blev vårat sista ställe för ikväll, där satt vi till halv fem, då följde vi David en bit på vägen till hans hotell. När vi sen gick mot vårat på kom det fram 2 fransmän och pratade med oss, när den fick reda på att vi valt att åka till Bratislava på semester så fick vi varsin puss på kinden för han blev så glad...säger då det

Det var dag 2, blev visst en hel del text...tur man kan skuggläsa =)

Puss puss

Min vecka.

Jo, eller nja. Men delar av den iaf. Idag har jag varit ledig, slappat mest hela dagen. Läst, lyssnat på musik, diskat och så fick jag ett ryck, plockde fram ett par gamla byxor och började klippa, dra och slita, sen ploca i sär, placera om och knåpa ihop...gick bra. Ibland åtminstonde. Maskinen min vill inte riktigt sammarbeta med mig, nålen gick av, tråden gick av så många gånger så jag tappade räkningen, undertråden ville sällan underlätta mitt arbete, lampan funkade inte och mitt uppe i allt så valde den att lämna sin plats och ramla ner... Blev klar med mitt projekt, men känner mig inte riktigt nöjd... får se om jag kan hitta på någe sätt att förbättra de på, men det får bli en annan dag.

Igår var jag och tog en spruta, så nu är jag vaccinerad mot Hepatit A, kan ju vara bra. Sen så åkte jag och drack kaffe och åt bulle hos Hanna, pratade lite strunt oxå innan vi gick med våra cyklar ner till stan. Vi åt salladsbuffe till lunch, det var gott. Lite godis och promenad hann vi med oxå, och då såg vi den...den var som självlysnade...Di Leva, han ska hålla en spelning...i Piteå. Tur för oss det, för annars hade vi nästan inte haft någe val. Han är ju en stor del av våran sommar.
Vi har även utökat våran spellista med I like big buts...men den spelas inte lite flitigt, utan dyker upp i huvudet lite då och då bara =)

Sen gick jag till jobbet, gjorde det jag skulle, första dagen jag jobbade till 18.00 på väldigt länge, men det var inget man riktigt märkte av, skönt det.  När jag slutade så gick jag och Marlén och åt tacobuffe. (jag måste ha bra förbränning som kan äta buffe 2 gånger på samma dag)

Jag är en fegis, tror dock att min omgivning på sätt och vis bidrar till min feghet...men jag ska ta itu med det snart...till helgen eller till veckan...får se.

Avundsjuk och nedstämd är väl 2 ord som passar bra in i mitt liv just nu, men samtidigt något jag föröker undvika att framkalla allt för ofta. Då skulle jag inte klara av mitt trevliga sällskap särskild många minuter =)

Var på en otrolig fest i helgen oxå. (inte otroligt rolig, utan bara otrolig) "jag vill ha en egen måne.." ver det som mötte oss när vi kom. Kunde inte hålla mig, började skratta, vill inte, klarar inte av att gå in..men vad hade vi för val? Massa allsång, dans, dans till sång. Tips och råd, kritik, beröm...massa annat..
Efter 3 timmar tyckte vi ändå att vi kunde åka...så hade vi kollat på klockan ett par gånger..

Nej men lite glass på det här så bör det bli en toppen kväll =)

Puss puss

RSS 2.0